Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Radical cleric, presupusa teroare strangere de fonduri Abu Qatada câștigă bătălia de deportare

November 13 2012

Radical cleric Abu Qatada a câștigat o bătălie juridică înseamnă că el nu va fi deportat din Marea Britanie în Iordania, ultima rundă într-o bătălie de lungă durată asupra eforturilor de a deporta britanici om acuzat de finanțarea grupurilor teroriste și spune că a inspirat una de teroriști 9/11.

El este de așteptat să fie lansat marți, dar condițiile de eliberare sunt încă în curs de, din Marea Britanie Biroul de Comunicații Judiciară a spus.

Guvernul britanic spune Abu Qatada a ridicat bani pentru grupurile teroriste, inclusiv organizațiile legate de fostul lider al-Qaida Osama ben Laden, și a sprijinit public activitățile violente ale acestor grupuri.

Profil: Abu Qatada: predicator la ochiul furtunii

Videoclipuri ale predicii sale s-au găsit într-un apartament german folosit de unii dintre cei implicați în atacurile 9/11 asupra Statelor Unite, inclusiv conducător Mohammed Atta.

Abu Qatada lui deportare recurs

Iordania vrea să se întoarcă Qatada "acasă"

Abu Qatada a negat acuzațiile împotriva sa.

De asemenea, cunoscut sub numele de Omar Othman, Abu Qatada a sosit în Regatul Unit în 1993 și a aplicat pentru azil pe motiv că el a fost torturat de către autoritățile iordaniene. El a venit in Marea Britanie pe un Emiratele Arabe forjat pașaport Unite, potrivit documentelor judiciare, și a susținut azil pentru el însuși, soția sa și cei trei copii.

Marea Britanie a încercat să deporteze Abu Qatada de ani de zile, dar recursurile lui juridice l-au ținut în Regatul Unit.

În ianuarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a blocat Marea Britanie de la trimiterea lui la Iordan, din cauza temerilor că probele obținute prin tortură ar putea fi folosite împotriva lui la proces planificat de tara din Orientul Mijlociu.

Marea Britanie a lansat apoi o rundă de negocieri cu Iordania, în scopul de a face cu preocupările Curții și arestat din nou, Abu Qatada pe 17 aprilie.

"Guvernul nu este de acord cu acest puternic hotărâri. Am obținut asigurări nu doar în ceea ce privește tratamentul Qatada sine, ci despre calitatea proceselor juridice care ar fi urmat de-a lungul procesului său," un purtător de cuvânt a spus Home Office.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat recurs ar hotărâri de luni.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post