Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Detalii Amnesty "abuzurile oribile" în sudul Yemenului

December 4 2012

Rezidenții din părți din sudul Yemenului experimentat o "catastrofă umană a drepturilor", atunci când o filială a Al-Qaida a preluat controlul provinciei Abyan țării timp de 14 luni, potrivit organizației Amnesty International.

Într-un nou raport intitulat "Conflictul din Yemen: Darkest Hour Abyan lui", in cataloagele de drepturi de grup "o serie de brute și de profund tulburătoare" pedepse efectuate de Ansar al-Sharia, inclusiv răstigniri, execuții publice, amputari si floggings.

Citește mai mult: Al-Qaida cifra revine la viață în Yemen

"Ei au comis abuzuri îngrozitoare", a declarat Cilina Nasser, al Amnesty International. "Ei au înființat tribunale, organe proprii de judecată și a pretins să aplice legea islamică."

Un om, acuzat de spionaj pentru SUA, a fost ucis și apoi rămășițele sale au avut răstignit. Un videoclip obținut prin drepturi de grup arată corpul putrefacție, care a fost lăsat în aer liber pentru zi - un avertisment pentru oricine care ar putea lua în considerare a face același lucru.

Protestatarii de la revolta Ambasada SUA din Yemen

Yemen: Al-Qaida # 2 liderului ucis

Cum a fost încălcat Ambasada SUA?

Într-un alt film, un prizonier, legat și legat la ochi, este condus la o piata publica. Omul, condamnat de spionaj pe Al-Qaeda pentru Arabia Saudită, este apoi pregătit pentru execuție.

Citește mai mult: oficial de securitate pentru Ambasada SUA din Yemen a ucis

Pentru SUA și Yemen, care de ani de zile au fost încercarea de a învinge o renăscută și încurajat al-Qaeda din Peninsula Arabică, știrile nu ar fi putut fi mult mai cumplită.

"În ceea ce Statele Unite și Arabia Saudită ca au fost foarte, foarte preocupat de al-Qaida în Peninsula Arabică fiind capabil de a sorta de complot, atacuri planifice și să lanseze din ascunzătorile lor din Yemen, saudiții și americanii au lucrat împreună pentru a crea aceste sub acoperire agenți, "Grigorie Johnsen, un expert Yemen, care a scris o carte despre națiune.

Dar militanții nu au fost doar de gând după spioni pretinse.

Citește mai mult: Bilanțul victimelor uriașe dublu în "sacrificare" Yemen

Potrivit Amnesty International, o femeie a fost decapitat pentru crima de vrăjitorie. Într-un videoclip extrem de deranjant, ei retezat capul poate fi văzută așa cum este defilau pe străzi.

Și un om tânăr, acuzat de furt, a avut mâna în public amputat.

"M-au arestat într-o cameră timp de cinci zile," tanarul a spus mai târziu drepturi de grup. "Au continuat să mă bată tare ... După cinci zile, mi-au dat o injecție și am dormit ... Când m-am trezit mâna mea nu era acolo."

Un video de refrigerare prezinta zăcând inconștient - brațul stâng întins ca un singur om începe de tăiere prin încheietura mâinii. Odată terminat, un spectator ia retezat mâna și ridică-l pentru mulțimea adunată pentru a vedea. Strigăte de "Dumnezeu este mare", poate fi auzit.

"În 2011, armata yemenită în esență, împărțite în timpul revoltei care a rasturnat in cele din urma lung de servire președintele Ali Abdullah Saleh,", a explicat expertul Yemen Grigorie Johnsen. "Ei au fost luptă între ele și ceea ce a făcut asta e deschis o mulțime de spațiu pentru al-Qaida în Peninsula Arabică și lor afiliat Ansar Al-Shaira să preia satele și orașele din sudul Yemenului, în special în Abyan și în Shabwa."

Intre februarie 2011 și iunie 2012, după sechestrarea acele zone, au început impunerea si practicarea o interpretare foarte draconice a legii islamice.

Citește mai mult: blastică sinucidere uriașe ucide mai mult de 100 de trupe în Yemen

Dar, în acest timp, ei au fost, de asemenea, în măsură să ofere servicii de un guvern central slab, nu au avut.

"Ei au stabilit sistemul lor de poliție proprie, sistem de instanța de propriul", a spus Johnsen. "Au început să sape puturi de apa, linii electrice de coarde de la sate care nu au avut aceste înainte, care au fost ignorate de către esență, guvernul din Yemen de zeci de ani."

"Pe de o parte," a adaugat Johnsen, "au fost primiți în faptul că acestea au fost în măsură să impună legea și securitate. Dar ei au ramas mai mult, mai nepopular au devenit."

Potrivit Amnesty International, în final, oamenii din Abyan nu erau doar supuși represiunilor de Ansar al-Sharia, ei au fost, de asemenea, supuse unor încălcări suplimentare de către forțele guvernamentale yemenite.

"Când situația a evoluat într-un conflict armat între Ansar al-Sharia și guvernul yemenit," a explicat Nasser, "ambele părți comis încălcări ale dreptului umanitar internațional."

Raportul Amnesty arată cât de Ansar al-Sharia folosite ca zone rezidențiale baza sa, "expunerea imprudență locuitorii civile de a face rău."

De grup, de asemenea, righs detaliu modul în care aceasta spune militar yemenit de bombardament intens aerian, precum și utilizarea armelor câmpul de luptă necorespunzătoare în zonele rezidențiale în pericol în continuare o populație deja în pericol.

"Zeci de civili, inclusiv copii, au fost uciși", se arata in raportul ", și multe altele rănite ca urmare a unor greve de aer și de artilerie si de mortar de atacuri de către forțele guvernamentale."

"Amestec toxic de luptă și abuzuri ale drepturilor omului", se afirmă, "a însemnat o valoare estimata de 250.000 de persoane din guvernoratele sudice, în special Abyan, au fost strămutați."

Guvernul yemenit a declarat că studiază raportul Amnesty.

"Guvernul yemenit va examina cu atenție rezultatele", a declarat Mohammed Albasha, purtătorul de cuvânt al Ambasadei yemenit la Washington. "Sanaa continuă să salut sprijinul comunității internaționale a eforturilor Guvernului de a promova și proteja drepturile omului."

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post